Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравлика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравлика

Вчера паля автомобила да позагрее и само изправям гумите.
    Излизам си на въздух и гледам метър на метър локва масълце отдолу...
    Хидравличното изтече все едно развих крана със студената вода докрай. Вдигнах я на крик и гледам под акумулатора двата маркуча. Единия се е извадил. Хванати са със скоби. Нали има налягане и затова ги правят с по-сериозни захващания тия маркучи.

Сега смених скобата, натегнах и тръпна пак да изшльопа, когато не съм на двора. Няма ли по добра алтернатива за тия скоби. И вашите ли са с тях или някои от майсторите го е побългарил?
    Last edited by ivan_petkov_stz; d.m.y г., 09:56.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
    Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
    Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Тия не са за високо налягане, и просто им трябва по здрава скоба.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Същото преживях зимата.Смених скобата и за по-сигурно служих още една и засега няма течове.
      При мен се получи от калпава хидравлична течност в големите студове беше станала на каша и там си намери слабото място да излезе.
      Успех.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
      .:: My PRECIOUS ::.

Comment

И аз сложи от тези скоби, дето се натягат с отверчицата... ама според мен са пълни боклуци. При високочестотните вибрации ще се развие след време. Е за другите май някакви специални клещи трябват...ама от къде?!

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
          И аз сложи от тези скоби, дето се натягат с отверчицата... ама според мен са пълни боклуци.
          Има такива дето стават, пълен съм с такива, ако бяха боклуци, досега да съм направил дири от масло, бензин, вода или прочее флуиди....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
            И аз сложи от тези скоби, дето се натягат с отверчицата... ама според мен са пълни боклуци. При високочестотните вибрации ще се развие след време. Е за другите май някакви специални клещи трябват...ама от къде?!
            Да хванем ли бас че не могат да се отвият. За другите скоби можеш да се справиш и с "конски клещи" или дори обикновенни ако си сръчен. а можеш и обикновенни клещи да си ги направиш "специални" с ъглошлайф
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Дано. По време на монтажа едната превъртя. Другата тръгна с много молитви. Остава чуството, че са недодялани.
              А другите ги свалям и слагам с такива клещи, но при първоначалния монтаж и при натягането, нещо не ми е ясно, а пък да тръгвам и тях да побългарявам най-много да омажа асфалта някъде.

Comment

За съжаление и при скобите има ментанци Огледай самият материал на скобата да е по-дебел (не по-широка, а по-дебела). Не забравяй след няколко дена като слегне мъркуча да претегнеш пак и си шест.

Comment

Вчера сменях дебитомера, и скобите бяха адски здрави, евала, няма такива. Като ги гледах е невъзможно да се отхлабят сами!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Винаги може да се сложи хубава медна тел вместо разни скоби ментаци
                    Honda CB 500
                    Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                    Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                    Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Винаги може да се сложи хубава медна тел вместо разни скоби ментаци
                      Може и със сезал. Пък и доматито на село щом издържа не е малък зора!

Comment

Има турски скоби за 30ст. а има и Вюрт за 1.30лв
                        За по отговорни места,слагай скъпа скоба.На външен вид са еднакви,но не не е така.Немския червяк никога не изтърва

Comment

Първоначално публикувано от raoccars Покажи съобщение
                          Има турски скоби за 30ст. а има и Вюрт за 1.30лв.....Немския червяк никога не изтърва
                          Малко
                          То Вюрт за 1.30лв. немски няма. Има Вюрт за 1.30лв. Китайски. Вюрт вече не е това което беше
                          http://hopenhagen.org/

Comment

Преди две зими и мойта така се изтърва. Смених обаче всички скоби, да ми е мирна главата. И наистина има разлика в качеството на скобите- евтините са по тънки, с по-дребна резба и лесно превъртат.
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                            X